Situated on a tributary of the Chesapeake Bay on Maryland's eastern shore, this residence is a renovation and addition to a farmhouse built at the turn of the nineteenth century in the Queen Anne Style. The owners wanted to bring the home back to its original form and triple the square footage. The footprint of the addition is an attenuated version of the original home's Greek cross plan and links gently to the original structure with a glassy gallery which has become the new Entry. To respect the original structure we mitigated the apparent size of the addition by lowering the second floor eave heights, stepped some of the rooms down the hill and allocated the rooms which did not need ample daylight to underground for the wine cellar, home theatre, sauna, exercise room and game room. The Pool Cabana mimicks and is placed symmetrically across the circular driveway from an original antique shed. It is wedged into the hill for the roofs to align and to resemble a Well House from the entry side. On the lower level, the recessed cabana opens onto the pool and terrace created by a long retaining wall detailed with poured dyed concrete and custom bronze fountains. It received a 2007 Honor award from the Chesapeake Bay Chapter of the American Institute of Architects and was featured in Chesapeake Home Magazine.