This residence is set in downtown Annapolis on Spa Creek, in the shadow of the State House dome. The clients wanted a traditional home with modern amenities such as ample daylight and an open floor plan. The site imposed numerous restraints requiring creative solutions. Located in the flood plain on porous soil, the foundation is supported by 120 pilings, each driven 20 feet into the ground. The first floor was kept as low as legally possible to better integrate the home into the surrounding landscape of patios, waterfront swimming pool, porches and lawn. The occupied attic adds a third story within one inch of the City height restrictions. We obtained a zoning variance to build the front porch closer to the street to align with neighboring porches built before the zoning laws were established. Faceting the facade along the waterfront multiplies the opportunity for views and enhances day lighting from every room, filling the home with natural light throughout the day. Exterior spaces such as trellised patios, covered porches, and an elevated pool, create smooth transitions from indoor spaces to the surrounding landscape, making the home feel significantly larger than it actually is. Adding dormers and bringing the eaves down to the second story makes the house look less imposing than its volume suggests. The materials, finishes and craftsmanship are of the highest quality and include extensive wood trim, watertable and herringbone brick detailing, copper flashings, gutters and downspouts. The interior incorporates traditional elements with halls defined by aligning successive archways and barrel vaults, beamed and coffered ceilings, a curved entry stairway, extensive panelling and a butler's pantry. Modern touches include oversized windows, sunken living room, open floor plan defined by columns, two-part kitchen open to the great room, state of the art security and media systems and an elevator. This home was honored as part of the 2013 Distinguished Architectural Service Award given by Annapolis Home Magazine to Hansen Architects.